THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Το Brexit θα πονέσει τη Βρετανία

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στη βρετανική οικονομία. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της Ευρώπης στην παροχή υπηρεσιών. Σήμερα οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τον σπουδαίο συνδυασμό από ελαφρύ κανονιστικό πλαίσιο, αποδοτική δημόσια διοίκηση, μεγάλη αγορά εργασίας δυναμικού με υψηλή κατάρτιση και την απήχηση των Αγγλικών που προσφέρει η Βρετανία ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες στην Ευρώπη. Το σκληρό Brexit θα περιορίσει κάπως τον ρόλο της Βρετανίας. Φυσικά, η χώρα θα μπορέσει να τα καταφέρει σχετικά καλά ούσα εκτός της Ε.Ε. αν ακολουθήσει σωστή εσωτερική πολιτική. Το αν ευημερεί ή όχι μια χώρα εξαρτάται κυρίως από τις πολιτικές επιλογές που κάνει. Η Βρετανία διαθέτει μία από τις πλέον δυναμικές οικονομίες παγκοσμίως, με μοναδική παραφωνία ένα από τα χειρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα στον αναπτυγμένο κόσμο. Δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. εμπόδισε με κάποιον τρόπο την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς η χώρα είχε ελαφρώς καλύτερη επίδοση από τη Γερμανία ή τη Σουηδία σε πολλούς τομείς. Το Brexit θα πονέσει. Μετά το δημοψήφισμα μειώσαμε τη μακροπρόθεσμη τάση ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας από το 2,2% στο 1,8% και ενδεχομένως να χρειαστεί να το μειώσουμε και άλλο αν αποδειχθεί ότι η Βρετανία θα χάσει την πρόσβαση στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά όχι μόνο για την πλειονότητα των υπηρεσιών αλλά και για αγαθά. Το Λονδίνο δεν έχει μεγάλο περιθώριο να περιορίσει τη ζημιά μέσω φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων επειδή έχει ήδη εφαρμόσει τις περισσότερες, με μοναδική εξαίρεση την οικιστική ανάπτυξη.
Η Βρετανία διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Ευρώπης στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά ατυχώς είναι πολύ δυσκολότερο να διαπραγματευθεί κανείς εμπορική συμφωνία για τις υπηρεσίες σε σύγκριση με τα αγαθά. Οι εμπορικοί εταίροι της γνωρίζουν πως η Βρετανία δεν μπορεί να πιέσει σημαντικά σε αυτό το ζήτημα διότι έχει ανάγκη να πουλήσει τις υπηρεσίες της. Η ιδέα πως θα μπορούσε η Βρετανία να μετατραπεί σε Σιγκαπούρη της Ευρώπης, προσφέροντας υπηρεσίες, χαμηλή φορολογία και ούσα εμπορικό κέντρο στην άκρη της ηπείρου, αποτελεί φαντασιοπληξία. Πρώτον, η Βρετανία βρίσκεται σε λάθος χρονική ζώνη ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες στην Ασία. Δεύτερον, όσο περισσότερο αποκλίνει η Βρετανία από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τόσο περισσότερο θα περιορίζει η Ευρώπη τις εισαγωγές από τη Βρετανία. Οποια και αν είναι τα οικονομικά πλεονεκτήματα του ανταγωνισμού στη φορολογία, όσο περισσότερο θα προσπαθεί η Βρετανία να γίνει φορολογικός παράδεισος, τόσο θα βλέπει την Ευρώπη να κρατάει έξω από την αγορά της τα βρετανικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η Βρετανία έχει ανάγκη το εμπόριο με την Ευρώπη πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η Ε.Ε. δεδομένου πως η Βρετανία εξασφαλίζει το 12% του ΑΕΠ της από αυτό το εμπόριο, ενώ η Ε.Ε. μόλις το 3% - 4%. Για την Ε.Ε. των «27» η απόλυτη προτεραιότητα είναι να διατηρήσει τη συνοχή της.
Η διατήρηση προνομιακής πρόσβασης στη βρετανική αγορά δεν αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ απλώς θα διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, που ήδη απολαμβάνει το Λονδίνο. Με λίγη τύχη ίσως να είναι επαρκής η χρονική περίοδος των δύο ετών για την ολοκλήρωση συμφωνίας εξόδου από την Ε.Ε. Ωστόσο είναι ελάχιστος ο χρόνος για τον καθορισμό της μελλοντικής σχέσης, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό η Βρετανία να αναγκαστεί να υπογράψει μια βιαστική ενδιάμεση συμφωνία την οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει στη συνέχεια. Η χθεσινή ομιλία της πρωθυπουργού κ. Τερέζα Μέι σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων και είναι σύνηθες η αρχή να γίνει με σκληρή «γραμμή». Η κ. Μέι θα μπορούσε να χειριστεί επιδέξια την υπόθεση, να κάνει κάποιες υποχωρήσεις στη συνέχεια και να διατηρήσει σε σημαντικό βαθμό την προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό θα ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές, αλλά πολύ περισσότερο για τη Βρετανία.