THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Με «ληγμένα» πτυχία διεκδικούν έργα εκατομμυρίων οι εταιρίες του Καλογρίτσα!!!

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Με «ανώμαλη προσγείωση» στις κατασκευές φλερτάρει πλέον ανοικτά ο όμιλος Καλογρίτσα, μετά το επιχειρηματικό βατερλό του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο.
Ο εργολάβος, που τους τελευταίους μήνες τα παίζει όλα και ως μιντιάρχης, κινδυνεύει τώρα να χάσει και τις τρεις δημοπρασίες στα οδικά έργα του Πάτρα-Πύργος, με τις οποίες επιδίωξε να βγει μπροστά στο κατασκευαστικό τοπίο. Η νέα δοκιμασία που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το πείραμα της κυβέρνησης για διάχυση έργων στις μικρομεσαίες κατασκευαστικές εταιρείες, προέρχεται από την έλλειψη ενημερότητας πτυχίου της θυγατρικής εταιρείας «Ομάδα Κατασκευών» από τις 18 Νοεμβρίου 2016. Η ενημερότητα πτυχίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει μια τεχνική εταιρεία σε δημόσια έργα και κατ' επέκταση να υπογράψει νέες συμβάσεις.
Τα σύννεφα πληθαίνουν από το γεγονός ότι σε ένα μήνα (στις 25 Φεβρουαρίου) θα κληθεί να ανανεώσει την ενημερότητά της και η συγγενής εταιρεία Τοξότης, η οποία σε κοινοπραξία με την Ομάδα Κατασκευών έχουν μειοδοτήσει στις δημοπρασίες του υπουργείου Υποδομών με εκπτώσεις πάνω από 53%. Η έλλειψη ενημερότητας δεν εμποδίζει μόνο την υπογραφή των επίμαχων έργων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, αλλά ενδέχεται εάν δεν εξασφαλιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, να βγάλει την εταιρεία και εκτός της τέταρτης δημοπρασίας του έργου που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για τον διαγωνισμό Βάρδα-Κυλλήνη προϋπολογισμού 74 εκατ. ευρώ, ο οποίος αναβλήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, τις μέρες που ο κ Καλογρίτσας εγκατέλειπε την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, λόγω της αδυναμίας του να προσκομίσει το χρηματικό ποσό της άδειας. Το υπουργείο επικαλέστηκε τότε την καθυστέρηση στον διορισμό μελών της Επιτροπής αξιολόγησης, ωστόσο η αναβολή αυτή ευνοούσε τα μέγιστα τον εργολάβο που εκείνη την περίοδο βαλλόταν από παντού. Η κυβέρνηση, κόντρα στις αντιρρήσεις της αγοράς, αποφάσισε να τεμαχίσει σε οκτώ τμήματα το έργο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, με το επιχείρημα πως έτσι θα το διεκδικήσουν και άλλοι, μικρότεροι κατασκευαστές, ώστε να μην επωφελούνται μόνο οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες.
Η Ομάδα Κατασκευών αποτελεί την διάδοχο της εταιρείας Καλογρίτσας ΑΕ, η οποία για μεγάλο διάστημα βρισκόταν εκτός αγοράς λόγω ελέγχων του ΣΔΟΕ. Πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί αναφέρουν ότι η τεχνική εταιρεία επανέκαμψε προ διετίας με νομοθετική ρύθμιση υπουργού της τότε κυβέρνησης.
Για την έκδοση της ενημερότητας, απαιτούνται σειρά δικαιολογητικών μεταξύ άλλων, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθαρό ποινικό μητρώο, καταβολή εισφορών στο ΤΣΕΜΕΔΕ κ.α. που στελέχη της αγοράς διατυπώνουν μεγάλες επιφυλάξεις αν ο όμιλος Καλογρίτσα διαθέτει.
Τα «σκοτωμένα» έργα και οι οικονομικές δυσκολίες που περνά ο όμιλος Καλογρίτσα είναι κοινό μυστικό στις κατασκευές. Στην Σαντορίνη, το έργο οδοποιίας που έχει αναλάβει σέρνεται για χρόνια, καθώς η περιφερειακή οδός Οίας-αεροδρομίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Στην δημοπρασία, επειδή το έργο θεωρήθηκε υποκοστολογημένο, δεν εμφανίστηκε κανείς εργολάβος, αλλά κατέθεσε μία και μοναδική προσφορά ο όμιλος Καλογρίτσα. Τα συνεργεία του εργολάβου λόγω οικονομικών δυσχερειών για μήνες είχαν κατεβάσει ρολά όπως αντίστοιχα και στις εργολαβίες στο δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος αναγκάστηκε προ μηνών να στείλει επιστολή στο ΔΕΔΔΗΕ για να σταματήσει η πόλη να είναι γεμάτη ανοικτές τρύπες.
Ο θόρυβος που έχει προκαλέσει στην αγορά των κατασκευών ο όμιλος Καλογρίτσα και ο εξοστρακισμός των συνυποψηφίων του λόγω των μεγάλων εκπτώσεων, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Το γαϊτανάκι των υποκοστολογημένων έργων στο Πάτρα-Πύργος και οι συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού που ακολουθούν και άλλες εταιρείες του κλάδου, φέρνουν το υπουργείο Υποδομών προ των ευθυνών του. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις από τον τεχνικό κόσμο, νέα νομοθετική ρύθμιση που θα αναγκάζει τις εταιρείες που προσφέρουν χαμηλές εκπτώσεις να αιτιολογούν τους λόγους που το πράττουν. Αυτό σημαίνει ότι η ανάληψη ή όχι ενός έργου θα εναπόκεινται στην απόφαση των αρχών που αναθέτουν τα έργα κατόπιν επαρκούς αιτιολόγησης από τις υποψήφιες εταιρείες.
Η Ομάδα Κατασκευών είχε έσοδα 320.000 ευρώ το 2014, ενώ είχαν καταστεί απαιτητά δάνεια τα 26 εκατ. ευρώ από τα περίπου 45 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν στα 22 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου