THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Θα συζητούσαμε μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων «Εντείνουμε τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Η ελληνική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί άμεσα η β΄ αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του  προγράμματος και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε, στόχος είναι στο επικείμενο Eurogroup να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών. Η ασυμφωνία αυτή, πρόσθεσε, αφορά το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Ο  κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο λόγος που δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση είναι οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την περίοδο μετά το 2018 και επανέλαβε κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχθεί νομοθέτηση νέων μέτρων.
Ακόμη, είπε ότι η κύρια ύλη της αξιολόγησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ότι έχουν γεφυρωθεί οι διάφορες που υπήρχαν και ότι μένουν κάποια μικρά ζητήματα σε ό,τι αφορά το staff level agreement. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη η ασυμφωνία μεταξύ των δανειστών να λυθεί σε ανώτατο επίπεδο και διευκρίνσε ότι «είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικό κλιμακίων, εμπλέκει τους επικεφαλής των θεσμών και την κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν προτάσεις που θα αποτελέσουν τη βάση» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον συμφωνηθούν τα πάντα, τα δημοσιονομικά, αλλά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει ένα μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων, προκειμένου να αμβλύνει τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει το ΔΝΤ. Σημείωσε ωστόσο ότι «ο μηχανισμός αυτός δεν θα έχει λόγο να εφαρμοστεί, καθώς η οικονομία υπεραποδίδει και οι στόχοι του προγράμματος θα πιαστούν». «Ο μόνος τρόπος να κλείσει η αξιολόγηση είναι χωρίς τη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018. Το μόνο πράγμα που είναι διατεθειμένη να συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης, ο οποίος όμως δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί γιατί τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δεν το επιβάλλουν», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο δικός μας συμβιβασμός ώστε να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης». 
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ και επικαλούμενος όσα ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Γερμανίααφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ.
«Όλα εξαρτώνται από το τι θα αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει «να ληφθεί το συντομότερο, ώστε να μην υπάρχουν αχρείαστες κωλυσιεργίες» στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Εξάλλου, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι μη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν σημαίνει παράταση του μνημονίου και υποστήριξε ότι η έγκριση που θα δώσει σε τέτοια περίπτωση το γερμανικό κοινοβούλιο αφορά μόνο το σκέλος των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. 
«Η συμφωνία η οποία κλείστηκε το Ιούλιο - Αύγουστο του 2015 περιλαμβάνει ως ουσιώδη ρήτρα της τη συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει ότι δεν θα συμμετάσχει με χρηματοδότηση, τότε η συμφωνία που έχουμε υπογράψει θα πρέπει να τροποποιηθεί όχι ως προς τα ζητήματα που αφορούν τους στόχους, τα πρωτογενή πλεονάσμαστα και τα συμφωνημένα μέτρα, αλλά ως προς το σκέλος των συμμετεχόντων», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για αλλαγή στόχων, για αλλαγή μέτρων. Οποιαδήποτε τροποποίηση θα αφορά μόνο τους συμμετέχοντες. Οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος δεν επηρεάζει κανέναν από τους αλλους τομείς». 
Είπε ακόμη ότι κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Απέρριψε τα «ένθεν κακείθεν σχόλια και δημοσιεύματα» για τη στάση του υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας ότι «δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον παρά μόνο τους αρνητές της δίκαιης λύσης» και υπενθύμισε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει διαψεύσει πως έχει υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί του.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή δουλειά σε πλήρη συντονισμό με τις κυπριακές αρχές», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι «η απάντηση του πρωθυπουργού στην αδιαλλαξία είναι και θα είναι ο διάλογος με απόλυτη προσήλωση στις αρχές μας».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, πυξίδα της κυβέρνησης δεν θα γίνει ποτέ η φοβικότητα και η άρνηση για αυτό και προσβλέπει σε μία γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση. 
Αναφορικά με τα σενάρια εκλογών, τα οποία τροφοδοτούνται εσχάτως και από δηλώσεις υπουργών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα το 2019 και πρόσθεσε ότι «το μοναδικό σενάριο στο οποίο δουλεύουμε είναι το σενάριο του όσο το δυνατόν συντομότερου κλεισίματος της αξιολόγησης και της ένταξης στο QE.
«Από 'κει και πέρα κάθε στέλεχος και υπουργός έχει το δικαίωμα να κάνει σχόλιο και να λέει τις πολιτικές απόψεις του», συνέχισε, ενώ με αφορμή την αναφορά του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για ενδεχόμενο δημοψήφισμα απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, τέτοια σκέψη για την ελληνική κυβέρνηση».
Ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία για μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων έχει εκλογικό άρωμα, τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει «για ποιο λόγο θα πρέπει οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να συσχετίζονται κάθε φορά με εκλογικά σενάρια».
Υποστήριξε ότι η μονιμοποίηση θα γίνει προοπτικά και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η ομηρία των εργαζομένων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών που θέτει η συμφωνία. 
Για τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες περί επαναφοράς στην ημερήσια διάταξη της απλής αναλογικής, ώστε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έδειξε» το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι στο χέρι του φέρει το θέμα στη Βουλή.
«Το ΠΑΣΟΚ όταν του δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί στο κοινοβούλιο επέλεξε […] να παίξει τελικά τον ρόλο του υποστηρικτή της Ν.Δ.», σημείωσε και συνέχισε: «Η απλή αναλογική αποτελεί νομό του κράτους και θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει εμπράκτως να κάνει την αυτοκριτική του και να καταθέσει πρόταση εμείς θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε. Οψόμεθα». 
Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος είπε για την υπόθεση της Novartis ότι αποτελεί κορυφαίο οικονομικό και κατά πάσα πιθανότητα πολιτικό σκάνδαλο.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που ο εισαγγελέας στην έρευνά του θεωρήσει ότι υπάρχει εμπλοκή πρώην υπουργού ή αλλού προσώπου το οποίο εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οφείλει να τη μεταβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή και αυτή να προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου