THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Οι 7+7 μετοχές της… αριστοκρατίας Ποιες ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να ενταχθούν στον δείκτη S&P Dividend Aristocrats. Οι εταιρείες που διανέμουν αδιαλείπτως χρήματα στους κατόχους τους από το 2000 έως και σήμερα. Αναλυτικοί πίνακες από τη Μεσογειακή ΑΕΕΔ.

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Διασπορά χαρτοφυλακίου σε μετοχές που είναι κερδοφόρες και μοιράζουν κάθε χρόνο μέρισμα, πρότεινε ο  πρόεδρος της Μεσογειακής ΑΕΕΔ κ. Γιάννης Πολυχρονίου, στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου, συμπληρώνοντας πως αυτή θα πρέπει να αφορά μετοχές διαφόρων χωρών, αποτιμημένες τόσο σε ευρώ όσο και σε δολάρια, ενώ όλα τα χαρτοφυλάκια θα πρέπει να περιλαμβάνουν και μετρητά.
Οι επιλογές των επενδυτών θα πρέπει να γίνονται με χρηματοοικονομικά και όχι με ψυχολογικά κριτήρια, ενώ επίσης επιβάλλεται και η συνεργασία με εξειδικευμένους επενδυτικούς συμβούλους.

Ο κ. Πολυχρονίου αναφέρθηκε σε ένα διεθνές περιβάλλον πολλών και σημαντικών κινδύνων, ενώ -μεταξύ άλλων- σημείωσε:
* «Οσμίζεται» την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μέσα στο 2017, εξέλιξη που δεν θα ήταν αρνητική, αν από αυτές προέκυπτε αυτοδύναμο κυβερνητικό σχήμα.
* Φοβάται ότι η υιοθέτηση του Global Reporting ενδεχομένως να διώξει κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές την επόμενη διετία.
* Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ μέσω του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) θα πρέπει να γίνονται με διαδικασίες που να μην πλήττουν τις επενδύσεις.

Μετοχές για «αριστοκράτες» και «βασιλείς»

Ειδικότερα, ο κ. Πολυχρονίου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι, σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας, η επιλογή μετοχών που διανέμουν κάθε χρόνο μέρισμα. Ενδεικτικά μάλιστα επεσήμανε τη μετοχή του ΟΠΑΠ, που από το 2000 έως σήμερα (περίοδο κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης κατρακύλησε κατά περίπου 90%), έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρήσει την αξία της, αν κάποιος συνεκτιμήσει τα μερίσματα που έχει διανείμει στους μετόχους του. 
Ο πρόεδρος της Μεσογειακής ΑΕΕΔ πρότεινε μάλιστα να γίνουν και στην Ελλάδα δείκτες που να περιλαμβάνουν τέτοιες μετοχές. Ειδικότερα στις ΗΠΑ, υπάρχει ο S&P Dividend Aristocrats (περιλαμβάνει μετοχές που διανέμουν μέρισμα αδιαλείπτως κατά τα τελευταία 25 χρόνια) και ο S&P Dividend Kings (τίτλοι που μοιράζουν μετρητά αδιαλείπτως κατά τα τελευταία 50 χρόνια).
O κ. Πολυχρονίου πρότεινε τη δημιουργία ανάλογων δεικτών και στην Ελλάδα, με χαλαρότερα προφανώς κριτήρια λόγω της έλλειψης βάθους της αγοράς μας, με σκοπό: α) Την ενημέρωση των επενδυτών, β) τη δυνατότητα δημιουργίας επενδυτικών κεφαλαίων που θα τοποθετούνται στους συγκεκριμένους δείκτες και γ) την παρακίνηση των εισηγμένων εταιρειών να διανέμουν σε συστηματική βάση κεφάλαια στους μετόχους.
Αν υπήρχε δείκτης S&P Dividend Aristocrats στην Ελλάδα, σ’ αυτόν θα συγκαταλέγονταν επτά τουλάχιστον μετοχές (μοιράζουν συνεχώς μετρητά εδώ και πολλά χρόνια) και συγκεκριμένα οι τίτλοι των εταιρειών: ΟΠΑΠ, Καρέλιας, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΜΕΤΚΑ και ΟΛΘ.
Επίσης, εταιρείες που έχουν μοιράσει χρήματα στους μετόχους τους κατά τα περισσότερα χρόνια της ίδιας περιόδου είναι η ΕΧΑΕ, η ΤΙΤΑΝ (δεν διένειμε την περίοδο 2012-2013), τα Ελληνικά Πετρέλαια (δεν διένειμαν κατά τη διετία 2015-2016), ο ΟΛΠ (δεν μοίρασε το 2010), η Jumbo (δεν διένειμε το 2013), η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (μοιράζει συνεχώς χρήματα από τότε που εισήλθε στο ΧΑ, αλλά αυτό έγινε το 2007), η Grivalia (δεν διένειμε μια χρονιά μέρισμα επειδή της απαγορευόταν από το θεσμικό πλαίσιο) αλλά και τίτλοι χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης όπως π.χ. το Πλαίσιο και ο Κανάκης.  
Έτσι, με βάση τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα (στοιχεία EXAE, επεξεργασμένα από τη Μεσογειακή ΑΕΕΔ), από το 2000 έως και φέτος, οι μακροπρόθεσμοι μέτοχοι των Ελληνικών Πετρελαίων έχουν εισπράξει αθροιστικά 4,7429 ευρώ, της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ 16,246 ευρώ, του ΟΛΠ 2,1564 ευρώ, της Motor Oil 10,143 ευρώ, της JUMBO 3,6091 ευρώ, της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας 80,5343 ευρώ, του ΟΛΘ 10,6056 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ 2,6175 ευρώ, της ΕΥΑΘ 3,056 ευρώ, της ΜΕΤΚΑ 6,3167 ευρώ, του ΟΠΑΠ 17,5355 ευρώ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής 0,71 ευρώ.