THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Στις κάλπες και για την Αναθεώρηση Τη διαδικασία του δημοψηφίσματος σε έναν χρόνο από σήμερα ρίχνει στο τραπέζι η κυβέρνηση

Θα γίνει δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση σε έναν χρόνο από τώρα; Η κυβέρνηση άφησε το ενδεχόμενο ορθάνοιχτο επιτυγχάνοντας με τον τρόπο της τη διαμόρφωση μιας νέας ατζέντας, που σχετίζεται με την προαναγγελθείσα προώθηση σημαντικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Η ατζέντα αυτή θέλει τον εκλογικό νόμο να ψηφίζεται άμεσα, ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, και επιπλέον την έγκαιρη έναρξη του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση πάνω στον καμβά των προτάσεων της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις 24 Ιουλίου.
Το Μαξίμου, ανεξαρτήτως του εάν προτίθεται να κάνει ή όχι δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θεωρεί πως ανοίγοντας τη βεντάλια των θεσμικών αλλαγών δημιουργεί έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τα λοιπά κόμματα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και συγχρόνως βάζει στο παιχνίδι της συνδιαμόρφωσης των μεγάλων θεσμικών αλλαγών την κοινωνία είτε μέσω εκπροσώπων της είτε απευθείας με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ακόμη κι αν γνωρίζει πως είτε η διαβούλευση με την κοινωνία είτε ένα δημοψήφισμα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο της αναθεωρητικής Βουλής, η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπηρετεί τη λογική της εξάντλησης του διαλόγου για μείζονα ζητήματα και συγχρόνως τη συνολικότερη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των δημοψηφισμάτων.
Τα ερωτηματικά για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση πλανώνται έπειτα από όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας ότι «είναι κάτι που δεν αποκλείουμε». Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά της εκπροσώπου καθώς σε έναν στενό πυρήνα συνεργατών του Πρωθυπουργού έχει εξεταστεί μια τέτοια πιθανότητα χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Αλλωστε η κυβέρνηση αυτό που θέλει να πετύχει για την «επόμενη μέρα» της αξιολόγησης είναι, αφενός, να περιορίζει συζητήσεις για τα εργασιακά και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και, αφετέρου, να αιφνιδιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάζοντάς τη να παρακολουθεί την ατζέντα του Μαξίμου και όχι το αντίστροφο.

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. Με το σκεπτικό αυτό ο Πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να τελειώνει με τον εκλογικό νόμο μέσα στο καλοκαίρι. Η Γεροβασίλη είπε χθες πως ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί «άμεσα» και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον μήνα Αύγουστο.
Επομένως, λίαν συντόμως η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της για τον εκλογικό νόμο προκαλώντας και διάλογο, ενδεχομένως και την πιθανότητα μιας ευρύτατης δυνατής συναίνεσης. Το Μαξίμου ως προς το θέμα του εκλογικού νόμου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του για να αρχίσει η συζήτηση ή εάν θα αφήσει τον διάλογο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο να γίνει σε επίπεδο εκπροσώπων κομμάτων.
Κι αυτό κυρίως διότι δεν έχει καταλήξει ποιο ακριβώς εκλογικό σύστημα θέλει να υιοθετήσει. Το βέβαιο είναι ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα κινείται στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής. Σε ποιο ποσοστό όμως; Εάν ο Πρωθυπουργός θελήσει να εξασφαλίσει έναν συναινετικό νέο εκλογικό νόμο ψηφισμένο από τα 2/3 της Βουλής, κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τότε ενδεχομένως να συζητήσει το εκλογικό σύστημα με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδιώκοντας να συμφωνήσει σε ένα σύστημα κοινής αποδοχής ακόμη κι αν η ΝΔ αρνηθεί να το ψηφίσει.
  
ΑΔΟΛΗ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ. Ο Πρωθυπουργός δέχεται κατά κύριο λόγο δύο εισηγήσεις. Η μία είναι να προωθήσει την απλή και άδολη αναλογική, κάτι που θα του επιτρέψει να επαίρεται ότι είναι ο Πρωθυπουργός που καθιέρωσε ένα εκλογικό σύστημα που κανείς άλλος δεν εφήρμοσε ικανοποιώντας συγχρόνως ένα πάγιο αίτημα του κόσμου της Αριστεράς, φυσικά και του ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη είναι να προωθήσει ένα επίσης αναλογικό σύστημα που θα επιτρέπει όμως να δίνεται μπόνους ενδεχομένως σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό που θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές, τα κόμματα ωστόσο που θα συμμετέχουν σε αυτόν θα έχουν δηλώσει προεκλογικώς πως επιθυμούν τη συνεργασία.
Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αποφασίσει σχετικά σύντομα καθώς οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα έρθουν να κουμπώσουν στη συνταγματική αναθεώρηση. Τις επόμενες ημέρες θα σχηματιστεί και ομάδα εργασίας αποτελούμενη κυρίως από πολιτικά στελέχη, η οποία και θα καταθέσει τις προτάσεις της για τον εκλογικό νόμο. Θα υπάρξει βεβαίως διαβούλευση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κομματικό επίπεδο. Αλλωστε η Κουμουνδούρου δεν κρύβει πως η προτίμησή της γέρνει προς την καθαρή απλή αναλογική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου