THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Οι ΔΕΚΟ; Όχι. Η ελληνική γη!

Όποιος έρχεται τον τελευταίο καιρό σε επαφή με Γερμανούς επισήμους θα έχει παρατηρήσει ότι η πρώτη τους ερώτηση όσον αφορά τα πράγματα της χώρας μας είναι μία και μόνη: "Τι γίνεται με το ελληνικό Κτηματολόγιο;".
Αναντίρρητα το Κτηματολόγιο είναι ένα από τα σοβαρά έργα υποδομής της χώρας. Όμως όταν υπάρχουν τόσα και τόσα επίκαιρα θέματα, ποιος ο λόγος να ασχολείται κάθε Γερμανός επίσημος πρωτίστως με το Κτηματολόγιο; Δεν είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, το πιο φλέγον και επείγον ζήτημα της χώρας. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε καλούτσικα και χωρίς Κτηματολόγιο.
Το παράδοξο και απότομο ενδιαφέρον των Γερμανών για το Κτηματολόγιο συνδυάζεται, όμως, και με άλλες περιστάσεις:
- Το μόνιμο και μάλλον κεντρικό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών στις διαπραγματεύσεις είναι το Υπερταμείο.
- Στο Υπερταμείο πέρασε, εκτός από τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ.) που απασχόλησαν την επικαιρότητα αυτών των ημερών, ήδη από τον Μάιο η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία με τον ίδιο νόμο το δημόσιο εκχώρησε την κυριότητα όλης του της ακίνητης περιουσίας, πλην συγκεκριμένων προστατευόμενων εξαιρέσεων (αιγιαλό, δάση κλπ.).
- Το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες ότι και η εταιρία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) επρόκειτο να περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου. Εντέλει και προς το παρόν, αυτό φαίνεται ότι δεν υλοποιείται, αλλά τίποτε δεν αποκλείει να υλοποιηθεί στο μέλλον.
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι έχει προσλάβει την Παγκόσμια Τράπεζα, οργανισμό που ιδρύθηκε με τη συνθήκη του Bretton-Woods όπως το ΔΝΤ, ως σύμβουλο για να υλοποιήσει το ελληνικό Κτηματολόγιο.
- Σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΤΕΕ και η Διεθνής Ομοσπονδία Τοπογράφων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εισηγήσεις να εισαχθούν στην Ελλάδα θεσμοί που υπάρχουν σε κράτη με αναξιόπιστη καταχώριση ακινήτων, όπως η "ασφάλιση τίτλων" (title insurance). Να πρέπει δηλαδή να πληρώνει ο ιδιοκτήτης μια ασφαλιστική εταιρία που να τον καλύπτει με αποζημίωση, σε περίπτωση που το ακίνητό "του" αποδειχθεί ότι δεν είναι δικό του.
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί με ιδιαίτερη επιμονή νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί τα άμισθα υποθηκοφυλακεία, επιβάλλοντας γιγαντιαίες συγχωνεύσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα επιφέρουν διάλυση του υπάρχοντος συστήματος καταχώρισης ακινήτων. Με το ίδιο νομοσχέδιο, περνούν στη μισθοδοσία του δημοσίου περί τα 900 άτομα προσωπικό των αμίσθων υποθηκοφυλακείων.
- Οι "θεσμοί" (τουλάχιστον η Κομισιόν) φαίνεται όχι μόνον να μην έχουν αντίρρηση στην παραπάνω μαζική δημοσιοϋπαλληλοποίηση (τόσο ριζικά αντίθετη στο πνεύμα των Μνημονίων), αλλά προωθούν αυτοί οι ίδιοι τη μπαχαλοποίηση του συστήματος καταχώρισης ακινήτων.
- Παράγοντες των θεσμών επέμεναν πρόσφατα ότι το "αμάχητο τεκμήριο" της κυριότητας του δημοσίου επί ακινήτων που με το σημερινό σύστημα κτηματογράφησης εμφανίζονται ως "αγνώστου ιδιοκτήτη" πρέπει να τίθεται σε ισχύ μόλις έναν χρόνο μετά την κτηματογράφηση. Θα πρέπει δηλαδή το δημόσιο να αρπάζει (χωρίς εισαγωγικά) την περιουσία του πολίτη με υπερβολικά συνοπτικές διαδικασίες.
- Σύμφωνα όμως με τις διατάξεις για το Υπερταμείο, όλη η ακίνητη περιουσία του δημοσίου (κατά συνέπεια, ακόμη και όσα αρπαγούν από ιδιώτες με τον θεσμό του "αμάχητου τεκμηρίου") έχει ήδη παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο Υπερταμείο για "αξιοποίηση" και πιθανώς πώληση.
Σε περίληψη δηλαδή έχουμε: έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών επισήμων ταυτόχρονα για Κτηματολόγιο και Υπερταμείο, εκχώρηση όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στο Υπερταμείο, μπαχαλοποίηση του σημερινού συστήματος καταχώρισης ακινήτων (πολιτικά εύπεπτο υπό τη σημερινή κυβέρνηση, ως ρουσφέτι στους δημοσιοϋπαλληλοποιούμενους εργαζόμενους) και σαφείς υπαινιγμούς από διεθνείς παράγοντες ότι σύντομα η ιδιοκτησία στην Ελλάδα θα γίνει τόσο ανασφαλής, μέχρι που θα χρειάζεται να ασφαλίζει κανείς το ακίνητό του ώστε να αποζημιωθεί, αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικό του.
Και όλα αυτά με την προωθούμενη απόλυτη ηλεκτρονικοποίηση των συστημάτων καταχώρισης ακινήτων, που καθαυτή συνιστά μεν πρόοδο, όχι όμως όταν καθιστά την ιδιοκτησία λιγότερο έως πολύ λιγότερο ασφαλή.
Το πλάνο δηλαδή που έχουμε μπροστά μας είναι ανασφαλής ιδιοκτησία, θεσμοί αρπαγής της ιδιοκτησίας τυπικά από το δημόσιο, ουσιαστικά από το Υπερταμείο και εντέλει από αυτούς που ενδιαφέρονται και για τη γη (μέσω του Κτηματολογίου) και για το Υπερταμείο: Τους Γερμανούς.
Να διαπραγματεύεται άραγε ο Τσίπρας χαμηλότερα πλεονάσματα παζαρεύοντας με τους Γερμανούς τη γη μας, τον ήλιο μας και τη θάλασσά μας, μήπως και επιβιώσει πολιτικά λίγους μήνες περισσότερο; Όλα να τα περιμένει κανείς από τον άνθρωπο που έδωσε στους ξένους το Υπερταμείο, που πάντοτε με επιμονή ζητούσαν αλλά δεν έπαιρναν από τους προηγούμενους "Γερμανοτσολιάδες".
Αλλά ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός της Δικαιοσύνης, αποδέχεται να λειτουργεί ίσως άθελά του ως όργανο διεθνούς λόμπι (για να μην χρησιμοποιήσουμε χειρότερη έκφραση) που στην εργωδώς προετοιμαζόμενη εκκαθάριση της Ελλάδας θα απλώσει το χέρι του στο πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο, στην ελληνική γη;
Διότι χωρίς τη μπαχαλοποίηση του σημερινού συστήματος καταχώρισης ακινήτων που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης τίποτε δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.
Το νομοσχέδιο μπαχαλοποίησης των υποθηκοφυλακείων, που επίκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες υπό τον εύσχημο τίτλο "αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων" αποτελεί τη δεύτερη και σημαντικότερη πράξη στο σχέδιο αρπαγής της ελληνικής γης. Διότι, εάν το Υπερταμείο φαινόταν να θέτει υπό "αξιοποίηση" μόνον τη δημόσια περιουσία, με τη μπαχαλοποίηση του όλου συστήματος καταχώρισης ακινήτων και το προωθούμενο συντομότατο αμάχητο τεκμήριο κυριότητας υπέρ του δημοσίου στη σημερινή διαδικασία κτηματογράφησης, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και η ιδιωτική περιουσία.
Και η δημόσια ακίνητη περιουσία, εν πάση περιπτώσει, αναξιοποίητη στο μεγαλύτερο μέρος της σήμερα, καλό είναι να αξιοποιηθεί. Η ιδιωτική περιουσία, όμως, γιατί να κινδυνεύσει;
Αυτό είναι το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εάν εντέλει καταθέσει το νομοσχέδιο "αναδιοργάνωσης" – μπαχαλοποίησης των υποθηκοφυλακείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου