THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στο φως τα δάνεια της Attica Bank

Στην έξοδο από την αντιπροεδρία της Attica Bank οδηγείται -όπως όλα δείχνουν- ο κ. Κώστας Μακέδος μετά το βέτο της Τράπεζας της Ελλάδος που απείλησε με διορισμό επιτρόπου στην τράπεζα, ενώ το ΔΣ της Αττικής ομόφωνα εξέλεξε χθες το απόγευμα τον κ. Θόδωρο Πανταλάκη, ως διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.
Την ίδια ώρα, το πόρισμα με τα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αττικής, θα φτάσει με καθυστέρηση δύο βδομάδων στο γραφείο του εισαγγελέα, καθώς θα πρέπει πρώτα να μεταφραστεί από τα αγγλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται και δανειοδοτήσεις προς τον εργολάβο κ. Χρήστο Καλογρίτσα συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ από το 2011 και εντεύθεν (εκ των οποίων τα 53 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 2015-2016).
Χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή της η Attica Bank ενημέρωσε ότι η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων της τράπεζας, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του ΔΣ. Στη συνέχεια, ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο CEO της τράπεζας και συμπληρώνει: 'Ετσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της.
Υπαναχώρηση ΤΣΜΕΔΕ
Να σημειωθεί ότι το ΤΣΜΕΔΕ υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και έκανε δεκτή την τοποθέτηση Πανταλάκη.
Ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ o κ. Μακέδος δεν είχε παραιτηθεί από τη θέση. Αν εμμείνει στην απόφασή του και δεν αποχωρήσει, αυτό που θα συμβεί είναι ότι ο κ. Πανταλάκης θα διοριστεί ως επίτροπος στην Αττικής. Η τράπεζα θα περάσει στον πλήρη έλεγχο της ΤτΕ, η οποία θα διορίσει και νέο ΔΣ.
Ο μεγάλος χαμένος θα είναι το ΤΣΜΕΔΕ που θα χάσει την εκπροσώπησή του στην τράπεζα και το σύνολο της επένδυσής του στην Αττικής, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για bail-in (κούρεμα δηλαδή των καταθέσεων) καθώς η τράπεζα διαθέτει πολύ υψηλά εποπτικά κεφάλαια. Βέβαια στη συνέχεια θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι στη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, αφού το Ταμείο θα έχει χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απιστίας.
Για αυτό πηγές του Ταμείου ανέφεραν ότι ο κ. Μακέδος τελικά θα υποβάλει την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της τράπεζας.
Μάλιστα κάποια μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ έκαναν λόγο για πραξικοπηματικές ενέργειες σε βάρος της συμμετοχής του Ταμείου στην Αττικής και υπογράμμιζαν ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι βασικός μέτοχος της τράπεζας με 57% και έχει επενδύσει 810 εκατ. ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις της.
Η ΤτΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Στουρνάρας μετέθεσε κατά μία ημέρα την αναχώρησή του για να παραστεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ προκειμένου να βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, την ώρα που θα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Attica Bank.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική γενική συνέλευση της Attica, που θα εγκρίνει και την τοποθέτηση του δίδυμου Θόδωρου Πανταλάκη - Παναγιώτη Ρουμελιώτη στο τιμόνι της τράπεζας, ενώ θα γνωστοποιηθεί και το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Μακέδου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δύο είναι οι λόγοι που η ΤτΕ ζήτησε την παραίτηση του κ. Κώστα Μακέδου.
Πρώτον διότι υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία και δεύτερον διότι δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο SSM και ο νόμος για τα μέλη των τραπεζικών διοικήσεων.
O κ. Μακέδος είναι πολιτικός μηχανικός, μελετητής Δημοσίων Εργων και είναι εταίρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μελετητικής εταιρείας CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ AE, ενώ πολιτικά φέρεται να πρόσκειται στον φιλελεύθερο χώρο.
Το άλλο μείζον θέμα είναι τα 'ύποπτα ευρήματα' που έχουν καταγραφεί στο πόρισμα που διενήργησε η ΤτΕ στην Attica για λογαριασμό του SSM.
Διευκρινίζουμε ότι υπάρχει και άλλο πόρισμα για την περίοδο 2011-2014.
Γραμμένο στα αγγλικά
Το τελευταίο πόρισμα καθώς είναι γραμμένο στα αγγλικά, αποφασίστηκε από κοινού με την ΕΚΤ πρώτα να μεταφραστεί και στη συνέχεια να σταλεί στον εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει καθυστέρηση 2 εβδομάδων μέχρι να φτάσει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη.
Πηγές της τράπεζας, αναφορικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα δάνεια του εργολάβου κ. Χρήστου Καλογρίτσα, ανέφεραν ότι το 2011 έλαβε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ, το 2014 δανειοδοτήθηκε με 53 εκατ. ευρώ και την περίοδο 2015-2016 έλαβε δάνεια ύψους 53 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Στασινός με επιστολή του προς τον κ. Στουρνάρα ζητά: Να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής, και καλεί την ΤτΕ 'να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από τον νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών' αναφέρει και επιπλέον ζητά από την ΤτΕ να ενημερώσει το ΤΕΕ και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, για τα ευρήματα των ελέγχων, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου