THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Διατηρητέο το εργοστάσιο του Σίντλερ

Πάνω από 1.200 Εβραίους έσωσε ο Όσκαρ Σίντλερ από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υποστηρίζοντας ότι τους χρειαζόταν για εργάτες στο εργοστάσιό του. Σήμερα το κτίριο κηρύσσεται διατηρητέο.


Ο Όσκαρ Σίντλερ μαζί με τη σύζυγό του Έμιλι έσωσε τη ζωή πολλών Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βάζοντας τους να δουλέψουν στο εργοστάσιο του. Ο ίδιος κατέγραφε τα ονόματα των ανθρώπων που ήθελε να σώσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε μια λίστα. Ο επιχειρηματίας έσωσε πάνω από χίλιους Εβραίους οι οποίοι εργάζονταν στο εργοστάσιό του. Για το ναζιστικό καθεστώς ήταν μια «Επιχείρηση για την κατασκευή σημαντικών για τον πόλεμο αγαθών» που κατασκεύαζε εμαγιέ και πυρομαχικά. Το 1944 μετέφερε την επιχείρησή του από την Κρακοβία στο χωριό Brněnec (πρώην Brünnlitz) στη σημερινή Τσεχία.

Ο βιομηχανικός χώρος στην Κρακοβία όπου ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γύρισε το 1993 τη διάσημη ταινία «Η λίστα του Σίντλερ» λειτουργεί ήδη από το 2010 ως μουσείο και είναι ανοιχτός για το κοινό. Αντίθετα το κτίριο στο Brněnec ρήμαζε τα τελευταία χρόνια και κηρύσσεται τώρα από το υπουργείο Πολιτισμού της Τσεχίας διατηρητέο. Τον περασμένο Αύγουστο το Ίδρυμα Όσκαρ Σίντλερ ανέλαβε τον χώρο και επιδιώκει να δημιουργήσει εκεί ένα μνημείο Ολοκαυτώματος μέχρι το 2019.

Η επιχείρηση του Σίντλερ στο Brněnec βρισκόταν υπό τον έλεγχο του στρατόπεδου συγκέντρωσης Groß-Rosen των Ναζί. Πρόκειται για το μόνο στρατόπεδο συγκέντρωσης που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα στην Τσεχία και χάρη στην ταινία έγινε παγκοσμίως γνωστό, όπως δηλώνει και ο επικεφαλής του Ιδρύματος Γιάροσλαβ Νόβακ. «Υπό αυτή την έννοια το κτίριο είναι ήδη ένα από τα πιο γνωστά της Τσεχίας», ανέφερε, γνωστοποιώντας ότι αιτήθηκε να ανακηρυχθεί το πρώην εργοστάσιο εθνικό πολιτιστικό μνημείο.

«Βασικός μας στόχος είναι να επαναφέρουμε καταρχάς το κτίριο και όλο το στρατόπεδο στην αρχική του, ιστορική μορφή, με τους πύργους σκοπιάς και το στρατιωτικό νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Νόβακ. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έχει δημόσια οικονομική στήριξη, αφού το αναπαλαιωμένο κτίριο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Ο Όσκαρ Σίντλερ (1908-1974) καταγόταν από ένα χωριό μόλις 15 χιλιόμετρα από το εργοστάσιό του στο Brněnec. Το 1967 τιμήθηκε με τον τίτλο «Δίκαιοι των εθνών» που απονέμεται από το κράτος του Ισραήλ σε πρόσωπα που έσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί έμαθαν για τη ζωή το Σίντλερ από την χολιγουντιανή παραγωγή «Η λίστα του Σίντλερ» που απέσπασε επτά βραβεία Όσκαρ. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Κενίλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου