Μια ποιοτική, γνήσια ελληνική βραδιά “ζέστανε” το Ντίσελντορφ στις 21 Νοεμβρίου. Ηθικοί… αυτουργοί το GReek Connexxxion και ο Κοσμάς Νικολάου του Gold Tree, ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια συστήνει το ποιοτικό ελληνικό κρασί στη Γερμανία.
Αυτή η βραδιά τα είχε όλα: ζεστή ατμόσφαιρα, εξαιρετική διακόσμηση, πιάτα αντιπροσωπευτικά της ελληνικής γαστρονομίας και άφθονο, καλό, ελληνικό κρασί από 11 οινοπαραγωγούς με 83 ετικέτες, που παρουσίασαν ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ελληνική αμπελουργία. Κι όλα αυτά, με μόλις 29 ευρώ το άτομο, κόστος που περιελάμβανε τα πάντα!
η βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Έλληνας πρόξενος στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων επιχειρηματιών ειδικά σε εκδηλώσεις που προάγουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στη γερμανική αγορά.
Γνώστες του κρασιού
Από τις 3 το μεσημέρι, το “Der Grieche zum Staufenplatz” Restaurant στην Grafenberger Allee 405, 40235 στο Ντίσελντορφ γέμισε κόσμο.
Αρχικά, το χώρο κατέκλυσαν εστιάτορες, επιχειρηματίες από κάβες, μαγαζιά delikatessen και άλλοι επαγγελματίες, ενώ αργότερα, περισσότεροι από 200 καταναλωτές, αλλά και άνθρωποι των ΜΜΕ, βρέθηκαν στο εστιατόριο και άρπαξαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς.
Ήταν εντυπωσιακό που η πλειοψηφία των ανθρώπων που πέρασαν ήταν Γερμανοί και μάλιστα καταναλωτές που φάνηκε πως γνώριζαν από κρασιά.
Τσέλεπος, Σκούρας, Παλιβός, Τρούπης, Έυχαρης, Λύκος, Σαμαρτζής, Λυραράκης, Γράμψας, Κυρ Γιάννης και Λαφαζάνης ενθουσίασαν με τα κρασιά τους το κοινό, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και το ράφι Κατσαρού, το περίφημο ούζο και τσίπουρο Τυρνάβου από την παλαιότερη ποτοποιία της Ελλάδας (από το 1856!). Το ούζο Γιαννάκη επίσης κέρδισε τις εντυπώσεις, όπως και το Καστανέλλι, το λικέρ με βάση το ούζο το οποίο έχει προσθήκη κάστανου και μελιού…
Γαστρι… μαγεία!
Κι επειδή η ελληνική γαστρονομία έχει πλέον να επιδείξει πολλά περισσότερα πιάτα από τη φέτα και το τζατζίκι, οι επιλογές του Κοσμά Νικολάου στα delikatessen ήταν για άλλη μια φορά καθηλωτικές και ανέδειξαν τα κρασιά: χταπόδι στη σχάρα, φάβα, λαχανικά και άλλες πολλές επιλογές ενθουσίασαν τον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου