THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Επιτακτική ανάγκη η στήριξη των ακινήτων

H ακίνητη περιουσία των Ελλήνων την προ κρίσης εποχή εκτιμούταν συνολικά πάνω από 1 τρισ. ευρώ. Σήμερα κοστίζει λίγο παραπάνω από τα μισά.
Η ιδιοκατοίκηση είχε φτάσει σε επίπεδα πάνω από 84%, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις τρεις πρώτες χώρες της σχετικής λίστας. Σήμερα έχει μειωθεί 10 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς όλο και περισσότεροι πούλησαν και δεν αγόρασαν ποτέ θεωρώντας ασύμφορη μια τέτοια επένδυση.
Τα φορολογικά βάρη στα ακίνητα πριν από μερικά χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 700- 800 εκατ. ευρώ ετησίως. Σήμερα μόνο από τον ΕΝΦΙΑ εισπράττονται συνολικά πάνω από 2,6 δισ. ευρώ.
Οι τιμές των ακινήτων κατά μέσο όρο έχουν υποχωρήσει περί το 40%-45%, ενώ σε ορισμένες περιοχές η υποχώρηση ξεπερνά το 60%.
Οι επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία κυμαίνονται κάθε χρόνο γύρω στα 16-18 δισ. ευρώ και σήμερα δεν ξεπερνούν τα 4-5 δισ.
Η οικοδομική δραστηριότητα έχει βουλιάξει από 50% έως 80% και δεκάδες επαγγέλματα χάθηκαν λόγω έλλειψης αντικειμένου.
Η ατμομηχανή της οικονομίας, τα ακίνητα, βρίσκεται από το 2008, στον σταθμό, ως προάγγελος της γενικότερης οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας.
Το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει τεράστια ποσά από φόρους, από επιδόματα ανεργίας, από επενδύσεις, από ανάπτυξη. Τι άλλο θέλουν, άραγε, οι κρατούντες για να αντιληφθούν το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, αν δεν στηριχθεί η οικοδομή και η κτηματαγορά γενικότερα, η οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει;
Οι φορείς της αγοράς έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Από φορολογικές απαλλαγές μέχρι μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κλάδο. Από κίνητρα για την κατασκευή νέων κατοικιών, έως σκληρούς νόμους για να φύγουν από τα ακίνητα οι «αλεξιπτωτιστές» και να γίνει πιο επαγγελματικό το real estate. Με σοβαρούς εργολάβους κι όχι «μπετατζήδες» της μιας οικοδομής και με ικανούς και καταρτισμένους μεσίτες, συμβολαιογράφους, νομικούς κι όχι επαγγελματίες χωρίς γραφεία και υποδομή.
Το οικονομικό επιτελείο μπορεί να φωνάξει όλους τους εμπλεκόμενους στην κτηματαγορά και να σχεδιάσει ένα πλάνο δεκαετίας. Με κατεδαφίσεις παλαιών πολυκατοικιών, δημιουργία νέων, με μεταφορά κατοίκων από περιοχές του κέντρου στα περίχωρα, με άρση των φορολογικών βαρών που οδηγούν την περιουσία των Ελλήνων σε πλήρη απαξίωση. Με ένα γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης από τις τράπεζες και κυρίως με τη δέσμευση ότι το φορολογικό καθεστώς δεν θα αλλάζει ανάλογα με τις «τρύπες» του προϋπολογισμού που πρέπει να κλείσουν.
Η υπόθεση με τον ΕΝΦΙΑ και με την ανικανότητα των κυβερνώντων εδώ και μια πενταετία να βρουν λύση με τις αντικειμενικές και εμπορικές τιμές δείχνει ότι η πολιτεία δεν μπορεί να δει το συμφέρον της. Κυρίως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το ακίνητο δεν είναι η «αγελάδα» που θα συνεχίσει να αρμέγει επί πολλά χρόνια γιατί οι νοικοκυραίοι πληρώνουν τους φόρους τους.
Η αγορά κατοικίας μπορεί να αποτελέσει το ελατήρια για την εκτίναξη της οικονομίας και τη σημαντική μείωση της ανεργίας. Αν δεν το καταλάβουν σύντομα, απλά η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου