THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

"THE YELLOW JOURNAL" BERLIN: Μπαλτάς: Οχι δικαστικά η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα Πυρά Τασούλα στην κυβέρνηση γιατί δεν παρέλαβε τη γνωμοδότηση της Αλαμουντίν

Αλλαγή πλεύσης στην υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς, δεν πρόκειται να προχωρήσει η νομική διεκδίκησή τους την οποία είχε αναλάβει μεγάλο βρετανικό δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε η Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του διάσημου αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού επί ΝΔ Κ. Τασούλα, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να παραλάβει την σχετική γνωμοδότηση που είχε συντάξει το εν λόγο δικηγορικό γραφείο προεξοφλώντας με τον τρόπο αυτό ότι η χώρα μας θα έχανε την υπόθεση, αλλά και χάνοντας μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία παγκόσμιας δημοσιοποίησης των ελληνικών επιχειρημάτων.


Μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία του 2014 για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους – μέλους, ο κ. Μπαλτάς κατέστησε γνωστό ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει περαιτέρω η συνεργασία της ελληνικής πλευράς με το βρετανικό δικηγορικό γραφείο το οποίο είχα αναλάβει την υπόθεση της νομικής διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Υπόθεση για την οποία η κυρία Αλαμουντίν είχε επισκεφθεί την χώρα μας το 2014, προσδίδοντας διεθνή δημοσιότητα στο θέμα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Τασούλα, τα έξοδα για την σύνταξη της επίμαχης γνωμοδότησης, τα οποία έφτασαν τις 200.000 λίρες Αγγλίας, καλύφθηκαν αποκλειστικά από ευγενική χορηγία Έλληνα του εξωτερικού που δεν επιθυμούσε την δημοσιότητα.
«Όσον  αφορά το έργο που προσέφερε η νομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η κυρία Κλούνεϊ, ολοκληρώθηκε. Δηλαδή πληρώθηκε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς, αποσαφηνίζοντας, όσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις, ότι «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο».
Πάντως εκτίμησε ότι «έχουμε περισσότερους φίλους» και επικαλέστηκε προς τούτο την μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει το Μουσείο της Ακρόπολης, κάτι που «δείχνει πόσο άξιοι είμαστε να υποδεχθούμε τα αρχαία», όπως ανέφερε.
Ο κ. Μπαλτάς αναφερόμενος στα κλεμμένα πολιτιστικά αγαθά είπε συγκεκριμένα : «Όπως ξέρετε οι κλοπές πολιτιστικών αγαθών είναι μια παλιά ιστορία σε αυτόν τον τόπο, ξεκινώντας από τα “Ελγίνεια μάρμαρα” και προχωρώντας έκτοτε σε όλων των ειδών τέτοιου τύπου πράξεις».
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Τασούλα, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε πως «η άποψη ότι δεν πάμε στα δικαστήρια γιατί θα χάσουμε είναι απαράδεκτη όχι μόνο γατί ενισχύει την επιχειρηματολογία της αντίδικης πλευράς αλλά και γιατί προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πάρα πολλά επιχειρήματα».
«Η γνωμοδότηση που δεν πήραμε από το δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου και την οποία επεξεργάστηκαν η κυρία Κλούνεϊ και άλλοι δυο σπουδαίοι νομικοί, αλλά και η ίδια η ανάμειξη αυτού του γραφείου, δεν μας προσέφερε μόνον εξειδικευμένη νομική γνώση, αλλά και μια μεγάλη παγκόσμια δημοσιότητα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι τις μέρες που ήταν εδώ η Αμάλ Αλαμουντίν έγιναν τρεις ερωτήσεις από βρετανούς βουλευτές στο κοινοβούλιό τους που ζητούσαν την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τασούλας «η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή παγκόσμια δημοσιότητα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων, που θα την προκαλούσε η πρόσκληση εκ μέρους της κυβέρνησης προς τους άγγλους νομικούς να παραδώσουν την γνωμάτευσή τους προς το ΥΠΠΟ και τον πρωθυπουργό».
«Αντ’ αυτού η κυβέρνηση αρνήθηκε να παραλάβει την γνωμοδότηση -επειδή προφανώς το ανακίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση δείχνοντας μικρότητα- που παραδόθηκε μέσω της πρεσβείας μας στο Λονδίνο», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας ότι «μέσα στο σχέδιο δεν ήταν μόνο η νομική γνωμάτευση αλλά και η δημοσιότητα που αποποιήθηκαν, ενώ τώρα λέμε κιόλας ότι αν πηγαίναμε στα δικαστήρια θα χάναμε».
Όπως εξήγησε «θα μπορούσε η κυβέρνηση να παραλάβει την μελέτη και να αξιοποιήσει την δημοσιότητα υπέρ των αιτημάτων μας και δεν είχε κανέναν λόγο να προβαίνει σε τέτοιες άδικες προεξοφλήσεις ότι θα χάσουμε ενισχύοντας την άλλη πλευρά».
«Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αλλά δεν προεξοφλείς ότι θα χάσεις ενισχύοντας τα επιχειρήματα των άλλων. Η Ελλάδα ομολογεί ότι δεν έχει δίκαιο.
Αν έπαιρναν την γνωμοδότηση και ας έλεγαν ότι θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας κατάφερε ομόφωνη απόφαση της Ουνέσκο που υιοθέτησε το αίτημα για να έρθει η Αγγλία σε διαμεσολάβηση με την Ελλάδα (το 2014), κάτι για το οποίο δόθηκε προθεσμία προς την Αγγλία που δεν απάντησε, ενώ «εμείς λέμε ότι θα χάσουμε την υπόθεση προεξοφλώντας την έκβαση μιας διεθνούς δίκης».


Αμάλ Αλαμουντίν: Η λαμπερή δικηγόρος και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλει στην υπόθεση της διεκδίκησης των λεηλατηθέντων από τον λόρδο Ελγιν αριστουργημάτων

Εντυπωσιακά όμορφη, υπέρκομψη και... φρεσκοπαντρεμένη! Και όχι με οποιονδήποτε αλλά με τον πλέον περιζήτητο μέχρι πρότινος εργένη του Χόλιγουντ. Ο γάμος της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν άλλωστε το απόλυτο κριτήριο βάσει του οποίου η Αμάλ Αλαμουντίνχρίστηκε πρόσφατα «το συναρπαστικότερο πρόσωπο της χρονιάς» από την Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Δύο μήνες πριν από την κατάκτηση του επίζηλου τίτλου από τη «βασίλισσα» της αμερικανικής δημοσιογραφίας, η 36χρονη λιβανο-βρετανίδα δικηγόρος βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλει στην υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η επίσκεψή της τον περασμένο Οκτώβριο - η οποία συνέπεσε με την επιστροφή της στη δουλειά λίγες μόλις ημέρες μετά τον παραμυθένιο γάμο της στη Βενετία - προκάλεσε ντελίριο στα ελληνικά αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ. Το πλάνο με τους φωτογράφους να συνωστίζονται έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου κατέλυσε το βράδυ της άφιξής της  ήταν ενδεικτικό του τι θα επακολουθούσε στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στην πρωτεύουσα...

Πέρα από τις συναντήσεις της - από κοινού με τους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον καιΝόρμαν Πάλμερ - με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα, η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ καλύφθηκε σχεδόν λεπτό προς λεπτό: ποιες προσκλήσεις αποδέχθηκε, ποιες γεύσεις «τίμησε», τι δώρα της προσφέρθηκαν, πόσα σύνολα - πανάκριβα βέβαια - άλλαξε... Ενα μόνο στιγμιότυπο «αρνήθηκε» στους φωτογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία που την ακολουθούσαν κατά πόδας: αυτό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η προγραμματισμένη επίσκεψή της στο μνημείο ματαιώθηκε. Ηταν, άραγε, η αιτία το γεγονός ότι... δεν διέθετε τα κατάλληλα παπούτσια (!), όπως κατά κόρον γράφτηκε;

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 15 Οκτωβρίου η Αμάλ Κλούνεϊ (αφού πλέον χρησιμοποιεί αποκλειστικά το συζυγικό της επώνυμο) χαρακτήρισε τις συζητήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία «πολύ παραγωγικές». Είπε ότι είναι ώρα να επιστρέψουν τα Γλυπτά στη χώρα μας και διατύπωσε την άποψη πως «το θέμα μπορεί να επιλυθεί προς το κοινό όφελος και των δύο πλευρών αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Τα έτερα μέλη της βρετανικής νομικής αντιπροσωπείας τάχθηκαν υπέρ της δικαστικής διεκδίκησης, ενώ η ελληνική πλευρά διά στόματος του κ. Τασούλα επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της διαμεσολάβησης από την UNESCO ευελπιστώντας να την αποδεχθεί η βρετανική πλευρά στη διάρκεια του προβλεπόμενου διαστήματος, ήτοι τον Μάρτιο του 2015.

Στον απόηχο της επίσκεψης των τριών δικηγόρων στην Αθήνα πάντως η βρετανίδα υφυπουργός Πολιτισμού παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον την απάντηση στη σχετική πρόταση. Αργότερα, τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, σε μια κίνηση που ερμηνεύθηκε ως «επίδειξη ισχύος», το Βρετανικό Μουσείο προχώρησε στον δανεισμό ενός από τα Γλυπτά τα οποία αφαίρεσε ο λόρδος Ελγιν - το ακέφαλο άγαλμα του Ιλισού - στο  Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, όπου θα εκτίθεται ως τις 18 Ιανουαρίου. Ο διευθυντής του Μουσείου Νιλ Μακ Γκρέγκορ δεν φάνηκε να πτοείται από τις οργισμένες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, με πρώτη τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αντιθέτως, ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως τα δάνεια των Γλυπτών του Παρθενώνα πρόκειται να συνεχιστούν και σε άλλα μουσεία του κόσμου που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου