THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Με τρεις αποδέκτες η απειλή Grexit

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Παρ' ότι το σκηνικό που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα με την διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μοιάζει με όλα όσα έχουν προηγηθεί σε ανάλογες στιγμές στο παρελθόν, εν τούτοις δύο νέα στοιχεία έχουν ενταχθεί σ' αυτό.
Τα δύο στοιχεία που πρόκειται να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική στο επόμενο διάστημα και θα επηρεάζουν αρνητικά την διαπραγμάτευση όσο περισσότερο αυτή παρατείνεται, σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους είναι:
- Οι πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του CDU και της CSU οι οποίες υπό την πίεση του Afd έχουν "ταραχθεί" καθώς η προεκλογική περίοδος στην Γερμανία ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει. Οι "αντίπαλοι" της Μέρκελ θεωρούν οτι ειδικά ο υπουργός Οικονομικών της έχει αυτοπαγιδευτεί με την δέσμευσή του στην Bundestag για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τώρα του ζητούν να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Εξ ού και η επαναφορά της "απειλής" του Grexit αν το Ταμείο δεν αποδεχθεί να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Για να αυξήσει μάλιστα την πίεση ο κ. Σόιμπλε επανέφερε την απαίτηση για παραμονή του ΔΝΤ με χρηματοδοτική συμμετοχή, ενώ είναι γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 αυτό έχει πάψει να συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά παρ' όλα αυτά αρκετές δόσεις από τα ευρωπαϊκά δάνεια έχουν εκταμιευθεί προς την Ελλάδα το ίδιο διάστημα...
- Η αλλαγή προσώπων στην παρουσία των ΗΠΑ στο ΔΣ του Ταμείου, αναμένεται να δώσει τα πρώτα δείγματα των προθέσεων της Ουάσιγκτον τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου που θα εξετάσει τις Εκθέσεις για την Ελλάδα.
Το στοιχείο αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο παρ' ότι είναι γνωστές οι τοποθετήσεις στελεχών του επιτελείου του Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ δεν έχει δουλειά να χρηματοδοτεί την Ευρωζώνη. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ταμείου και μία κατ' αρχήν προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτίμηση ότι η νέα παρουσία των ΗΠΑ στο ΔΝΤ θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδό του από το ελληνικό πρόγραμμα. Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση στο θέμα αυτό που δεν έχει συζητηθεί, αλλά μπορεί να αποδειχθεί αποφασιστική. Το ευρωπαϊκό χρέος, ιδιωτικό και κρατικό, τόσο στο προβληματικό του κομμάτι (NPLs) όσο και στο εξυπηρετούμενο αποτελεί μία γιγάντια "αγορά", η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αμερικάνικες επενδυτικές τράπεζες. Και αυτό δεν είναι αδιάφορο για τους επιτελείς του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Τη Δευτέρα λοιπόν αναμένεται να καταγραφούν οι πρώτες ενδείξεις για τις προθέσεις τους.

Εξάλλου όλα τα διαπραγματευτικά μέτωπα είναι ανοικτά και το Βερολίνο μέσω Σόιμπλε βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την κα Λαγκάρντ η οποία έτσι κι αλλιώς έχει επίσης ανοικτή γραμμή με τον Λευκό Οίκο.
Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, η αναβίωση της "απειλής" του Grexit και αυτή την φορά έχει τρεις αποδέκτες, πρώτον - και κατά κύριο λόγο - την ελληνική πλευρά, δεύτερο το εσωτερικό κομματικό μέτωπο, απέναντι στο οποίο ο κ. Σόιμπλε θέλει πάση θυσία να φανεί συνεπής και ισχυρός και τρίτον το ΔΝΤ απέναντι στο οποίο ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει αυτά που ζητάει ο κ. Τόμσεν από την ελληνική κυβέρνηση είναι να κρατά το ενδεχόμενο της αποχώρησής του και έτσι το Grexit ανοικτό...
Στο μεταξύ όμως - όπως και όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν - οι αρμόδιες υπηρεσίες και από τις δύο πλευρές, τόσο από την πλευρά των "Θεσμών" όσο και από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, εργάζονται πυρετωδώς και διαμορφώνουν τα εναλλακτικά σενάρια για την "πειστική διαδρομή" προς την συμφωνία η οποία κατά τους εμπλεκόμενους μπορεί να καθυστερήσει το πολύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου...