THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Περιζήτητα ΤΕΙ!!!!

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN:
Με την ίδρυση των ΤΕΙ το μακρινό 1983 ο ιδρυτικός τους νόμος έλεγε ότι εντός έξι μηνών έπρεπε να έχουν οριστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους. Ακόμα περιμένουμε, τόσες δεκαετίες μετά, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι σπουδές στα ΤΕΙ θεωρούνται, από αρκετούς υποψηφίους, υποδεέστερες των σπουδών στα Πανεπιστήμια. Μάλιστα πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και διαχωρίζουν τις σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ το σωστό είναι Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Αυτή η παρωχημένη αντίληψη δημιουργήθηκε τότε που όλοι ήθελαν να γίνουν γιατροί, μηχανικοί ή δικηγόροι, προσδοκώντας στο όνειρο του επιστήμονα ελεύθερου επαγγελματία και δεν καταδέχονταν να ασχοληθούν με σπουδές που εφαρμόζουν τη θεωρία στην πράξη.
Σ’ αυτή τη λανθασμένη αντίληψη συνέβαλε και το ίδιο το κράτος μας, που από τη μία υποχρηματοδοτούσε μονίμως τα ΤΕΙ (σε σχέση με τα Πανεπιστήμια) και από την άλλη δεν όριζε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων τους. Η πικρή ιστορία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου που έρχονται σε σύγκρουση με τους μηχανικούς του ΤΕΕ είναι ενδεικτική της ανικανότητας του κράτους να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. Με την ίδρυση των ΤΕΙ το μακρινό 1983 ο ιδρυτικός τους νόμος έλεγε ότι εντός έξι μηνών έπρεπε να έχουν οριστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους. Ακόμα περιμένουμε, τόσες δεκαετίες μετά, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στον πίνακα με τα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ μόνο ένα περιλαμβάνεται από αυτά που έχουν πρόβλημα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και αυτό με μείωση των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων. Δε χρειάζεται να τονίσουμε ότι αν ξεκαθάριζε το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα αυξανόταν κι άλλο η ζήτηση για σπουδές στα ΤΕΙ.
Τα πράγματα αλλάζουν, με βραδείς ρυθμούς είναι η αλήθεια, αλλά διαρκώς αυξάνεται η προτίμηση των υποψηφίων για σπουδές σε ΤΕΙ, γιατί οι υποψήφιοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι έχουν καλές επαγγελματικές προοπτικές οι αποφοίτοι των ΤΕΙ. Στον πίνακα βλέπουμε τα 28 τμήματα των ΤΕΙ που συγκέντρωσαν περισσότερες από 100 προτιμήσεις υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016.
Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα τμήματα Φυσικοθεραπείας Αθήνας και Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνουν 652 και 529 πρώτες προτιμήσεις αντίστοιχα. Βέβαια αυτή η κατάταξη αδικεί τα τμήματα της Λαμίας και του Αιγίου που συγκέντρωσαν 96 και 99 πρώτες προτιμήσεις, αφού οι λιγότερες προτιμήσεις οφείλονται σε καθαρά πληθυσμιακά κριτήρια και συνήθως οι υποψήφιοι τα δηλώνουν ως τρίτη ή τέταρτη επιλογή. Οι υποψήφιοι που μένουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δηλώνουν πρώτα την πόλη τους και μετά τα συναφή τμήματα σε άλλες πόλεις.
Εντύπωση προκαλεί η υψηλή ζήτηση για σπουδές στο τμήμα Φωτογραφίας. Η αλλαγή του συστήματος των εισαγωγικών έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους υποψηφίους να δηλώσουν το τμήμα, ειδικά από τότε που καταργήθηκε η προϋπόθεση του ειδικού μαθήματος. Αποκαλύπτεται, όμως, η καλλιτεχνική τάση πολλών υποψηφίων, που επιλέγουν ένα καλλιτεχνικό τμήμα ως πρώτη τους επιλογή, αδιαφορώντας για τις επαγγελματικές προοπτικές. Αυτή η επιλογή αποτελεί μομφή προς το σχολείο που δεν ασχολείται καθόλου με την καλλιτεχνική παιδεία ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάνει ότι ασχολείται.
Στον πίνακα βλέπουμε ότι 400 υποψήφιοι περισσότεροι από πέρυσι είχαν ως πρώτη προτίμηση ένα από τα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ δείχνοντας ότι αρχίζει σιγά-σιγά να ξεπερνιέται η άποψη ότι οι σπουδές στα ΤΕΙ είναι για όσους δεν καταφέρνουν να πετύχουν στα Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου