THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Όλα τελειώνουν το Σαββατοκύριακο!

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή στο «παρά πέντε» της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τοποθετούνται οι ραγδαίες εξελίξεις για τη διαμόρφωση συμφωνίας-πλαίσιο με τους δανειστές, που θα επιτρέψει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβούλευση στο τρίγωνο Αθήνας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον βρίσκεται σε προχωρημένο σημείο για την οριστικοποίηση των βασικών σημείων της συμφωνίας. Το τελικό κείμενο συντάσσεται από την Κομισιόν, αλλά ενσωματώνει θέσεις του ΔΝΤ και λαμβάνει υπόψη τις ελληνικές θέσεις, γι’ αυτό και δεν έχει χαρακτήρα τελεσιγράφου από τους δανειστές (“takeitorleaveit”), αλλά σχεδίου κοινής αποδοχής.
Σώζονται οι συντάξεις, χάνεται το αφορολόγητο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πλαίσιο του συμβιβασμού για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ περί προληπτικής νομοθέτησης μέτρων 4,5 δισ. ευρώ διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να ισχυρισθεί ότι έδωσε «μάχη» και προστάτεψε τις συντάξεις, αν και χάνεται η «μάχη» για την προστασία του αφορολόγητου ορίου.
Ειδικότερα, για τις συντάξεις γίνεται δεκτό ότι δεν θα υπάρξει προληπτική νομοθέτηση για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2019, ενώ βρίσκεται υπό συζήτηση το αν θα γίνει τελικά αναφορά σε αυτό το μέτρο, στο πλαίσιο του «κόφτη», ο οποίος θα ενεργοποιείται εάν υπάρχουν αποκλίσεις από το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Για το αφορολόγητο, η κυβέρνηση δεν αποφεύγει τελικά την επαχθή για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα μείωση της επιστροφής φόρου, που σήμερα είναι μειωμένη στα 1.950 ευρώ. Για κάθε 300 ευρώ μείωσης της έκπτωσης, τα εκτιμώμενα έσοδα είναι 900 εκατ. ευρώ (περίπου μισή μονάδα του ΑΕΠ) και συζητείται να νομοθετηθεί η σταδιακή μείωση από το 2018. Το σωρευτικό ποσό της μείωσης τη διετία 2018-2019 μπορεί να φθάσει και τα 900 ευρώ, ανάλογα με τον εισπρακτικό στόχο που θα  συμφωνηθεί, σε συνάρτηση και με τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΦΠΑ.
Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο, καθώς η πρόταση, στην οποία συγκλίνουν οι δύο πλευρές των δανειστών (3,5% για πέντε χρόνια, 3% για τα επόμενα πέντε) δεν θεωρείται ικανοποιητική. Για το θέμα αυτό, πάντως, υπάρχει ισχυρή αντίσταση από την Γερμανία, καθώς η μείωση του μεσοπρόθεσμου στόχου συνδέεται άρρηκτα με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Deal για το χρέος
Με τη συμφωνία για τα μέτρα εγγύησης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου και τον ακριβή ορισμό των σχετικών υποχρεώσεων της Ελλάδας για τη δεκαετία μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, θα ανοίξει το δρόμο για να διαπραγματευθεί το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους δανειστές τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, που απαιτούνται για να συνταχθεί νέα, θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους και να εγκριθεί νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές των δανειστών έχουν καταλήξει ήδη στο περίγραμμα της μεταξύ τους συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία προβλέπει ότι θα περιγραφούν με αρκετή ακρίβεια τα επιμέρους μέτρα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εκ των προτέρων σε ποιο βαθμό θα χρησιμοποιηθούν.
Οι Ευρωπαίοι δανειστές θα αναλάβουν την υποχρέωση να ενεργοποιήσουν στο τέλος του προγράμματος όλα τα απαιτούμενα μέτρα, στο βαθμό που θα κρίνεται από το ΔΝΤ, με βάση νέα έκθεση βιωσιμότητας χρέους, ότι αυτό είναι απαραίτητο. Αυτή η εποικοδομητικά ασαφής διατύπωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στο Ταμείο να κάνει νέους υπολογισμούς για το χρέος, συνεκτιμώντας πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης, ενώ όσες χώρες έχουν πρόβλημα με τα εθνικά του κοινοβούλια δεν θα χρειασθεί να ζητήσουν άμεσα την έγκρισή τους για τα μέτρα ελάφρυνσης, αφού αυτά θα ενεργοποιηθούν το 2018.
Χάνονται οι "κόκκινες γραμμές"
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, με αιχμή τα εργασιακά και τα θέματα της ενέργειας, είναι σαφές ότι το διαπραγματευτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί δεν ευνοεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμαιεύσει υποχωρήσεις των δανειστών, καθώς ενδεχόμενη αντιπαράθεση για κάποια επιμέρους ζητήματα θα προκαλέσει τριγμούς σε ολόκληρο το οικοδόμημα της συμφωνίας για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Αποδεικνύεται, έτσι, ότι ήταν εντελώς εσφαλμένη η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει σε εκκρεμότητα επιμέρους θέματα της αξιολόγησης, μέχρι να κλείσει το συνολικό «πακέτο», καθώς αυτή η τακτική της στερεί τώρα κάθε περιθώριο να επιμείνει στην υπεράσπιση «κόκκινων γραμμών».
Πάντως, εάν τελικά η κυβέρνηση πετύχει μια συμφωνία που θα διασώζει τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από επώδυνο «κούρεμα» και, ταυτόχρονα, επιτρέπει το «ξεκλείδωμα» της χρηματοδότησης από τους δανειστές, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την εξασφάλιση νέων δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους, θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιτυγχάνει μια συμφωνία που δίνει νέα προοπτική στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου