THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Συνομιλία Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Τηλεφωνική συνομιλία για το Κυπριακό είχαν σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως θα πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν μια εποικοδομητική στάση για τις συνομιλίες στη Γενεύη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Θα ζητήσει 180 ψήφους στη Βουλή απειλώντας με κάλπες!

Σε επικίνδυνες και σκοτεινές ατραπούς οδηγείται πάλι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την β’ αξιολόγηση και να πετύχει τα ελάχιστα ως προς την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Η γραπτή εισήγηση που έχει καταθέσει –σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του «X»- ο Αλέκος Φλαμπουράρης στον Πρωθυπουργό, προβλέπει την υπερψήφιση του «κόφτη διαρκείας» και των άλλων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων από τη Βουλή, με την «ειδική πλειοψηφία των 180 ψήφων» ώστε να δεσμευτούν όλα τα κόμματα «του ευρωπαϊκού τόξου» και να μειωθεί το «πολιτικό κόστος» για την κυβέρνηση.
Για να πείσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνταχθούν ακόμη μία φορά με τις κυβερνητικές επιλογές, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επισείουν διαρκώς τον κίνδυνο, να εμπλακεί η χώρα σε νέες πολιτικές περιπέτειες είτε με την διενέργεια Δημοψηφίσματος είτε με πρόωρες εκλογές, με όλα τα σοβαρά εθνικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας σε εκκρεμότητα.
Η πολιτική διακύβευση είναι πλέον ξεκάθαρη:
Η Κυβέρνηση
  • είτε θα αποδεχθεί όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, θα τα ψηφίσει όλα στη Βουλή μόνη της, για να παραμείνει στην εξουσία
  • είτε θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες για να μην κινδυνεύσει η χώρα να βγει από το ζώνη του Ευρώ αφού πλέον στερεύουν οι πηγές χρηματοδότησης της οικονομίας.
Ο στόχος ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης μέσα στον Ιανουάριο έχει απομακρυνθεί οριστικά και ήδη οι προσπάθειες επικεντρώνονται για συνολική διευθέτηση των διαφορών με του «θεσμούς», μέσα στον Φεβρουάριο, με την κρυφή ελπίδα να προλάβει έστω και την τελευταία στιγμή η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, με μικρά αλλά συμβολικής σημασίας ποσά.
Η κυβέρνηση έχει ήδη αποκαλύψει την διαπραγματευτική της στρατηγική.
Έχει ήδη αποδεχθεί την μονιμοποίηση του «δημοσιονομικού κόφτη» (για «μεσοπρόθεσμό χρονικό διάστημα») προσπαθώντας να αποφύγει τη λεπτομερή καταγραφή των συγκεκριμένων περικοπών επιδιώκοντας μια απλή «περιγραφή των τομέων περιστολής δαπανών».
Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ήδη συμβιβαστεί –αναλαμβάνοντας σοβαρό προσωπικό πολιτικό κόστος- να ανταλλάξει την περαιτέρω μείωση του ορίου Αφορολόγητου Εισοδήματος που ζητά το ΔΝΤ, με την διατήρηση της «προσωπική διαφοράς» ώστε να διατηρηθούν οι συντάξεις στα σημερινά γλίσχρα επίπεδα μέχρι το 2019.
Εφόσον δεν υπάρχει «κούρεμα χρέους» είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια απαιτεί μόνιμες δημοσιονομικές περικοπές τουλάχιστον 1 δις Ευρώ επιπλέον.
Επειδή οι περικοπές αυτές ξεπερνούν τη φυσιολογική θητεία της κυβέρνησης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης προτείνει στον Πρωθυπουργό «να θέσει την αντιπολίτευση ενώπιον των ευθυνών της» καλώντας τα κόμματα να υπερψηφίσουν με ειδική πλειοψηφία 180 εδρών την μονιμοποίηση του «δημοσιονομικού κόφτη».
Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ, είναι απαραίτητα για να ένα μεγάλο διάστημα μετά το 2018 ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να ξαναβάλουν χρήματα σε ελληνικές εκδόσεις ομολόγων.
Για να αγοράσει ένας επενδυτής 10ετές ελληνικό ομόλογο πρέπει να έχει διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή του και ταυτόχρονα να υπάρχει η σφραγίδα αξιοπιστίας του ΔΝΤ για την υλοποίηση της υπόσχεσης.
Αν η Ελλάδα δεν δεσμευθεί για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, οι διεθνείς επενδυτές δεν θα την εμπιστευθούν να την δανείσουν. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και μοναδικός χρηματοδότης της οικονομίας θα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Εφόσον η Κυβέρνηση δεν θέλει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και να εγκαταλείψει την εξουσία, η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με ουσιαστικό δίλημμα την παραμονή της χώρας στο Ευρώ με οποιοδήποτε κόστος αποτελεί μια οδυνηρή αλλά ασφαλή εναλλακτική επιλογή.
Το όποιο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος θα κληθούν να διαχειριστούν, για μία ακόμη φορά από κοινού, όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου όπως ακριβώς είχε συμβεί και με το Δημοψήφισμα του καλοκαιριού 2015.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η πραγματική οικονομία στενάζει κάτω από το βάρος των νέων φορομπηχτικών μέτρων και η πολιτική ηγεσία περί άλλων τυρβάζει.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου είναι περιορισμένα και ήδη καταρτίζονται νέα σενάρια αναβολής πληρωμών ώστε να εξασφαλισθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος το ποσό των 2,3 δις Ευρώ που απαιτούνται για τόκους του πρώτου τριμήνου.
Στο EuroWorking Group της 12ης Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκης θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει δήλωση που να καταγράφει την κοινή βούληση όλων των χωρών του Eurogroup για σύντομη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Eπιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου αποκλείεται . Το βάρος πλέον μετατοπίζεται στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τους πιστωτές τον Φεβρουάριο, προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 9 Μαρτίου με στόχο την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο σκοτεινό τούνελ της πολιτικής αβεβαιότητας και με αυτό τον τρόπο μετατρέπεται πάλι σε εύκολο προεκλογικό λάφυρο για τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε.