THE YELLOW JOURNAL IN BERLIN -GERMANY-

Η ΑΠΟΔΗΜΗ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ HΛΕΚΤΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ H ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "THE YELLOW JOURNAL" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟY-LIQUIDATOR-PUBLISHER - HERRAUSGEBER- & (M&A'S BUSINESS EXPERT) ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠEΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ M&A’S BUSINESS- ΚΑΙ ΤΟΥ IEK OMHΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (WWW.DFJV.DE) KAI ANΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!....) HΔΗ 7 (ΕΠΤΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΤΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΙΣ 17.08.2016 ΑΠΟ 130 ! (ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΜΕ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΤΛ!...)

EIN BEISPIEL MIT EINE SENDUNG IN DEN YOU TUBE: (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ): https://www.youtube.com/watch?v=khbO6IcjB5Y&feature=youtu.be

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 12.11.2016 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ ΜΟΝΗΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΚΑΙΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΗΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (EURO-PARLIAMENT): 72.751 ΑΤΟΜΑ!


EINE ANGEMELDETE VON DEM HERRN SELBER DEN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) INTERNETZEITUNG AN DEN HANDELSKAMMER UND ANS AMTSGERICHT UND AN DAS HANDELSREGISTER DER HAUPTSTADT DER BRD UND ALSO VON BERLIN -TEMPELHOF- UND AN DEN LISTEN MIT EINE STEUERNUMMER INS FINANZAMT BERLINS -TEMPEHOF- UND AUCH AN DIE DEUTSCHE (AHK) ATHENER HANDELS & INDUSTRIEKAMMER HIER IN ATHEN UND IN GRIECHENLAND!... UND AS DIE GRIECHISCHE HANDELKAMMER VON ATHEN AUCH FUER DIE ZEITSPANNE VON DEN MONAT JULI BIS DEN VORHERIGEN LAUFENDEN OKTOBER DES JAHRES DES 2016!... ALSO ES IST EIN NORMALES UND EIN LEGALES MEDIENEINZELPERSONUNTERNEHMEN!

ZWEI BUERO-FIRMEN-STUDIO SITZE!:

EINS IN BERLIN UND EINS WILLENSHAFTIG GLEICHFALLS IN ATHEN AUCH DAZU!...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.12.2016:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014404248758

E-MAIL: THEYELLOWJOURNALBERLIN@T-ONLINE.DE

TWITTER: https://twitter.com/GIANNISTSIRI2

http://www.ellinikes-epixeiriseis.de/products/the-yellow-journal-i-elliniki-efimerida-toy-verolinoy/

DIE HANDYNUMMER DER INTERNETZEITUNG "Y.J." BERLIN IN ATHEN! SIE KOENNEN RUHIG SELBST PERSOENLICH MIT DEM HERRN GIANNIS TSIRIGOTIS (JOHN RIGOTI) HIER BITTE SPRECHEN: 0030 / 6948717006


Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς έλεος οι μειώσεις στις συντάξεις: Ποιοι θα υποστούν νέες γενναίες περικοπές

THE "YELLOW JOURNAL" (Y.J.) BERLIN
Ποιοι θα υποστούν εκ νέου μειώσεις στις συντάξεις;
Σε όλες σχεδόν τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούσαν περικοπές συντάξεων και ψηφίστηκαν την πρώτη περίοδο της κρίσης, βρέθηκε ο τρόπος να εξαιρεθούν από τις μειώσεις τα άτομα με αναπηρία.
Όταν στα πλαίσια εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, η χώρα ξεκινούσε τη μεγάλη προσπάθεια για να μηδενίσει το δυσθεώρητο πρωτογενές έλλειμμα των 24 δισ. ευρώ, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε να διατηρηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων εκείνων που αντικειμενικά έχουν αυξημένες ανάγκες. Και είναι προφανές ότι μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αυξημένες ανάγκες και βέβαια υψηλότερο κόστος διαβίωσης, είναι τα άτομα με αναπηρία.
Σήμερα που με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών έχει μηδενιστεί το πρωτογενές έλλειμμα και η συζήτηση με τους «θεσμούς» γίνεται για το πόσο θα είναι το πλεόνασμα, δεν βρέθηκε ο τρόπος να εξαιρεθούν τα άτομα με αναπηρία από τις νέες περικοπές συντάξεων!
Έτσι λοιπόν ακόμη και οι συνταξιούχοι αναπηρίας που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης μεικτό ποσό άνω των 1.300 ευρώ, επομένως καθαρό 1.150 ευρώ περίπου, είδαν την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος με αυτά τα χαρακτηριστικά έχασε ένα ποσό 120 ευρώ περίπου τον μήνα που αντιστοιχεί σε 8% έως 10% του εισοδήματός του.
Μια επιπλέον απώλεια που ήρθε να προστεθεί στην αύξηση της εισφοράς για περίθαλψη, ένα μέτρο καθολικό και επώδυνο για όλους τους συνταξιούχους.
Η κυβέρνηση που «διερρήγνυε» τα ιμάτιά της και προσπαθεί ακόμη να «πείσει» ότι δεν εφαρμόζει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, οδηγεί σε μεγάλες απώλειες εισοδήματος ακόμη και τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Τελευταία ενέργεια στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση, η έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 που αφορά το πλαφόν των 2.000 ευρώ στην κύρια σύνταξη. Και, βέβαια, το πρόβλημα δεν το δημιουργεί η εγκύκλιος αλλά ο ίδιος ο νόμος.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Στις 2.000 ευρώ που αποτελούν το νέο πλαφόν, όπου βέβαια το καθαρό ποσό δεν ξεπερνάει τα 1.600 ευρώ, σύμφωνα με το νέο νόμο 4387/2016 περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα, αλλά και το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό επίδομα.
Όπως είναι γνωστό τα δύο συγκεκριμένα επιδόματα δίνονται σε άτομα με πολύ «βαριές» αναπηρίες που έχουν ανάγκη συμπαράστασης εταίρου προσώπου.
Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα των ιδίων των αναπήρων και των οικογενειών τους, θεσμοθέτησε εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον τα παραπάνω επιδόματα, προκειμένου να «καλυφθούν» ζωτικής σημασίας ανάγκες.
Με τις αποφάσεις της σήμερα η κυβέρνηση, φαίνεται δυστυχώς να αγνοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βεβαίως όλοι οι πολίτες, κυρίως όμως τα άτομα με αναπηρία, αφού το αποτέλεσμα θα είναι μια σημαντική μείωση του εισοδήματος που μπορεί να φθάνει και τα 400 ευρώ τον μήνα.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βρέθηκαν αυτές της ημέρες στους δρόμους τα άτομα με αναπηρία προκειμένου να «γιορτάσουν» την παγκόσμια ημέρα.
Είναι μια μεγάλη ανατροπή στο βιοτικό επίπεδο αυτών των ανθρώπων και οφείλει η κυβέρνηση να επανεξετάσει τις πολιτικές εκείνες που πλήττουν, όσους συγκριτικά έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Πρόκειται για απόλυτα οριζόντια και ισοπεδωτικού χαρακτήρα μέτρα όταν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άνθρωποι που βιώνουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες.
Η αύξηση της εισφοράς για περίθαλψη στην κύρια σύνταξη και η θεσμοθέτηση εισφοράς 6% για τις επικουρικές που δεν υπήρχε, η μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων, οι μειώσεις στις συντάξεις, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση τα εισοδήματα, ακόμη και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.
Παράλληλα στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης στο επίκεντρο των συζητήσεων φαίνεται να έχουν τεθεί δύο σημαντικά θέματα. Το ένα αφορά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και το δεύτερο τη μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Το πρώτο οδηγεί σε μειώσεις του επιπέδου των παλαιών συντάξεων 20% κατά μέσο όρο, ενώ το δεύτερο σε μείωση του εισοδήματος κατά 500 περίπου ευρώ τον χρόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ασφαλώς την… όρεξη των δανειστών «άνοιξε» ο νέος νόμος 4387/2016 , με τον οποίο οι νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 13/5/2016 και μετά, θα δουν πολύ χαμηλότερες τις συντάξεις τους.
Ασφαλώς πρόκειται για ένα «εκρηκτικό» μείγμα στην περίπτωση που εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Πρόκειται για το αποτελείωμα. Είναι στο σημείο που λέμε ότι «κόβεται το σχοινί» και ας ελπίσουμε ότι θα… αποτραπούν.